Millaista on olla yrittäjä? Vastaukset Snapchat kysymyksiin

Olen saanut teiltä useita kysymyksiä yrittäjyydestä Snapchatin kautta. Yleisimmät kysymykset ovat koskeneet alkuunpääsyä, mitä pitää ottaa huomioon ja kuinka tehdä liiketoimintasuunitelma?
Ensinnäkin minusta yrittäjyydessä kaikista tärkeintä on se, että mitä ikinä teetkin yrittäjänä tee sitä rakkaudesta lajiin, sillä tämä homma ei kanna heti kiitosta. Se voi viedä jopa vuosia nousta sieltä kuolemanlaaksosta voittoa tuottavaksi yritykseksi, riiippuen yritysideasta ja toteutustavasta.
Jos haluaa menestyä on oltava motivaatiota, sinnikkyyttä ja intohimoa. Lisäksi on uskallettava ottaa riskejä ja varautua siihen, että alussa tekee tiukkaa. Kaikki ei todellakaan tule menemään suunitelmien mukaan.

Yrittäjillä ei ole yleensä mitään lukkoonlyötyjä työaikoja ja monilla työt seuraavat työpäivänkin jälkeen kotiin, sillä tulosi riippuvat täysin sinusta.
Työntekijänä saattaa hetkiä , jolloin haluat laiskotella tai tehdä työsi huonommin ja silti sinulla juoksee palkka, yrittäjänä näissä tapauksissa vaurioitat omaa liiketoimintaasi.

Koska vuorokaudessa tunteja on vain kaksikymmentäneljä, on tärkeää, että asiat joita teet päivän aikana vievät sinua eteenpäin. Keskity olennaiseen. Aina voi täyttää kalenterinsa erilaisilla palavereilla, mutta se on toinen juttu vievätkö kaikki palaverit eteenpäin vai ovatko osa jutuista täyttä ajanhaaskausta.
Kuinka päästä alkuun?

Jos sinulla on idea tai taito, minkä koet voivan tuottaa rahaa, niin silloin on aika harkita yrityksen tai toiminimen perustamista.
Monissa kaupungeissa on tarjolla veloituksetonta yritysneuvontaa ja siitä kannattaa ottaa kaikki hyöty irti. Monilla aloilla on erilaisia säädöksiä, joista kannattaa ottaa heti selvää.

Asia, joka kannattaa ehdottomasti tehdä on liiketoimintasuunitelma. Netistä löytyy erilaisia pohjia, joita voit hyödyntää liiketoimintasuunitelman runkona.

Ota selvää, mitä kaikkia kuluja sinulle koituu, kun ryhdyt yrittäjäksi ja mikä yritysmuoto on liiketoiminnallesi sopivinta.
Esimerkiksi lakisääteinen YEL (yritttäjän eläkevakuutus) on otettava ja oheen kannattaa ottaa itselleen vakuutus.

Rahoitus. Kuinka paljon yrityksesi tarvitsee rahaa päästäkseen alkuun ja kuinka se rahoitetaan? Yleensä alkutaipaleella olevat yrittäjät joko säästävät rahat yrityksen perustamiseen, ottavat lainaa tai hankkivat rahoittajan. Lisäksi kannattaa selvittää, että oletko oikeutettu starttirahaan. (http://te-palvelut.fi/te/fi/tyonantajalle/yrittajalle/aloittavan_yrittajan_palvelut/starttiraha/index.html)

Perusteelinen pohjatyö on kaiken a ja o.
Tuleeko yrittäjyydellä hyvin toimeen?

Jos teet asiat oikein, se on mahdollista. Kuitenkin on muistettava, että yrityksellä on juoksevia kuluja ja ne on katettava ennen kuin voit nostaa itsellesi palkkaa.

Millaista on olla yrittäjä?

Minun kohdalla arki on tosi vaihtelevaa ja välillä joutuu tekemaan superpitkiä päiviä. Varsinaista työaikaa minulla ei ole, joten joskus teen hommia jopa keskellä yötä.

You may also like